Prosjekter

Fondets investeringer

Publikum i Oslo og resten av landet kan se frem til nye spennende og viktige historier fra byen på kino og tv-skjermer de neste årene. Her følger en oversikt og kort omtale av prosjekter, med fondets begrunnelse, der Oslo filmfond går inn med investering og toppfinansiering.

Lars er LOL

Spillefilm
Nordisk Film Production
Regi: Eirik Sæter Stordahl

Nordisk Film Production kommer med Lars er LOL –  en spillefilm basert på Osloforfatteren Iben Akerlies prisbelønte barnebok.

Sex, Drømmer og Kjærlighet

Triologi, spillefilmer
Nent / Viaplay
Dag Johan Haugerud

Motlys kommer med en unik triologi av filmer «Sex, Drømmer og Kjærlighet» med Dag Johan Haugerud, i samarbeid med NENT/Viaplay.

Bukkene Bruse på badeland

Animasjonsfilm
Qvisten Animation AS
Regi: Will Ashurst

Qvisten Animation AS lager barnefilmen «Bukkene Bruse på badeland»

Håndtering av udøde

Spillefilm
Einar film Drama
Regi: Thea Hvistendahl

Håndtering av Udøde er en vakker og mørk fortelling om det å miste noen, satt på spissen gjennom et antall døde som gjennoppstår.

Hør her´a!

Spillefilm
Motlys AS
Regi: Kaveh Tehrani

Hør her’a! er en energisk, politisk, varm, morsom og raus fortelling fra det flerkulturelle Oslo, basert på Gulraiz Sharifs kritikerroste debutroman.

Ebba

Spillefilm
Oslo Pictures
Regi: Johanna Pyykkö

Filmen handler om 18 år gamle Ebba, en outsider som beundrer suksess og rikdom, og som drømmer om den store kjærligheten. En sommernatt finner hun en mann som har slått hodet sitt og mistet hukommelsen.

Krigere

Kinodokumentar
Medieoperatørene
Regi: Jon Haukeland

Berat jobber med ungdommer i Oslo og er bekymret for Mamo som stadig kommer i konflikt med politiet. For å hindre at Mamo blir sendt på institusjon tar Berat initiativ til at han kan flytte hjem til ham selv.

Kuppel 16

Dramaserie, TV
Tordenfilm for NRK Super/NRK
Regi: Thomas Seeberg Torjussen

KUPPEL 16 er en ny, norsk dramaserie som lages av Tordenfilm for NRK.

Ammo

Thrillerdramaserie for TV 2 Norge
Produsert av Anagram AS
Regi: Erik Svensson

Thrilleren Ammo følger Bjørns reise inn i norsk våpenindustri, en industri som står midt i en revolusjon – kunstig intelligens.