Konseptbilde

Håndtering av udøde

Spillefilm
Einar film Drama
Regi: Thea Hvistendahl

Håndtering av Udøde er en vakker og mørk fortelling om det å miste noen, satt på spissen gjennom et antall døde som gjennoppstår.

Filmen tar for seg tre familiers opplevelse av det uforståelige, og foregår over tre intenst varme sommerdager i Oslo. Det er en film som blander sjanger med realisme på et troverdig vis, men også en gripende beretning om å akseptere det vi ikke kan kontrollere – og om kjærlighet sterkere enn døden.

Regissør Thea Hvistendahl har lenge vært tilknyttet Einar Film Drama. Hun har regissert flere kortfilmer, reklamefilmer og musikkvideoer og i 2018 produserte Einar Film Drama hennes debutfilm Adjø Montebello.

Håndtering av Udøde er en spillefilm med manus av svenske John Ajvide Lindqvist, basert på romanen med samme navn. Lindqvist debuterte med romanen La Den Rette Komme Inn som siden ble adaptert til film og vant flere prestisjetunge priser og var banebrytende innen sin sjanger. 

Filmen produserer av Einar film Drama i samarbeid med svenske Zentropa. Nordisk film distribuerer, og Trust Nordisk er internasjonal salgsagent.

Regissør Thea Hvistendal
Regissør Thea Hvistendal
Logo Oslo Filmfond

Oslo Filmfond investerer

Oslo filmfond investerer i prosjektet for å sikre regissørens spillefilmdebut, samt flere opptak i Oslo, og tror på filmens kunstneriske og kommersielle suksess.

Fondet investerer kr. 1.000.000 i prosjektet.

14/01/2022