Fra venstre: Produsent Caroline Hitland, manusforfatter Iben Akerlie, regissør og co-manusforfatter Eirik Sæter Stordahl. Foto: Nordisk Film

Lars er LOL

Spillefilm
Nordisk Film Production
Regi: Eirik Sæter Stordahl

Nordisk Film Production kommer med Lars er LOL –  en spillefilm basert på Osloforfatteren Iben Akerlies prisbelønte barnebok.

Filmens hovedfortelling handler om mangfold og annerledeshet, og hvordan vi behandler de som er annerledes enn oss. Amanda (11) får oppgaven å være fadder for den nye gutten med Downs Syndrom, tittelrollen Lars, noe hun først anser for å være en sosial katastrofe, innen hun lærer ham å kjenne og innser at hans vennskap beriker livet hennes.

Lars er LOL vant ARKs Barnebokpris 2016, og ble også nominert til Bokhandlerprisen samme år. Den er oversatt til 13 språk.

Filmen regisseres av debutanten Eirik Sæter Stordahl, som også har skrevet filmmanuset sammen med Iben Akerlie. Produsenter er Caroline Hitland og Sveinung Golimo.

Lars er LOL
Logo Oslo Filmfond

Oslo Filmfond investerer

Prosjektet har fått på plass mye av finansieringen, men manglet noe før et endelig klarsignal og vårt bidrag vil utgjøre en stor forskjell. Produsentene har funnet tittelrollen og det er viktig å få startet produksjonen i år. For fondet er historien viktig, og vi tror det er mulighet til å skape en varm og fin film som også kan bli en publikumssuksess», sier Leif Holst Jensen.

25/05/2022