Krigere

Kinodokumentar
Medieoperatørene
Regi: Jon Haukeland

Premiere på Oslo Pix,
30. august 2022

Berat jobber med ungdommer i Oslo og er bekymret for Mamo som stadig kommer i konflikt med politiet.

For å hindre at Mamo blir sendt på institusjon tar Berat initiativ til at han kan flytte hjem til ham selv. De starter en ny hverdag sammen, der Berat lærer Mamo å snu døgnet, følge opp skole og holde avtaler. Berat blir også med Mamo til et avhør med politiet, der støtter han Mamo og ber om at det er advokat til stede. Dagen etter blir han innkalt til et møte med bydelen, han får beskjed om at politiet har sjekket bakgrunnen hans, funnet ut at han har flere straffesaker fra tidligere, og at han derfor ikke kan ha Mamo boende hos seg. Berat har lovet Mamo at han skal hjelpe han uansett hva som skjer, de har et bånd som om de nå er familie. Berat legger ut på en reise til Gol i Hallingdal, der han vokste opp, for å finne ut hvordan han kan gjenvinne sin egen verdighet og få Mamo tilbake.

Krigere er en film om bånd mellom to mennesker som kjenner seg igjen i hverandres skjebne, de er underlagt institusjoner og regler i samfunnet som fører dem sammen, men som også skiller dem når de trenger hverandre som mest.

Leif Holst Jensen, daglig leder for Oslo Filmfond
Logo Oslo Filmfond

Oslo Filmfond investerer

Oslo filmfond investerer i prosjektet fordi det forteller nye og viktige historier fra Oslo, og har en god finansiering og distribusjonsplan som vil sikre at filmen kommer ut til publikum.

Fondet investerer kr 300 000 i prosjektet.

14/01/2022